“Δεν έχουμε αποτύχει ακόμα” Ismail Sabri αρνείται ισχυρισμούς ότι η M’sia απέτυχε να χειριστεί πανδημία

“Είχαμε καταφέρει στο παρελθόν να χειριστούμε την πανδημία και πιστεύω ότι δεν έχουμε αποτύχει ακόμα”.

“Αυτό αντικατοπτρίζεται στην έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Lowy Institute, το οποίο έδωσε στη Μαλαισία βαθμολογία 71 τοις εκατό, πάνω από τις ανεπτυγμένες χώρες στην περιοχή όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.”

Ο Ισμαήλ Σάμπρι αρνήθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε κατάλληλα σχέδια σε σχέση με την απόφασή τους να παρατείνουν την Εντολή Ελέγχου Κίνησης (MO) έως τις 18 Φεβρουαρίου σε όλα τα κράτη εκτός από το Σαραουάκ, ανέφερε ο Μπερνάμα.

“Την περασμένη Τρίτη, είχα ανακοινώσει ότι υπάρχουν 15 στρατηγικά σχέδια, εκ των οποίων τα πέντε έχουν διατυπωθεί από το υπουργείο Υγείας και τα υπόλοιπα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας”, ανέφερε.

“Δεν είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση δεν είχε τον κατάλληλο σχεδιασμό”.

Στα 15 στρατηγικά σχέδια περιλαμβάνονται πέντε στρατηγικές στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου μέσω του MOH, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης της αλυσίδας μετάδοσης, της μείωσης της νοσηρότητας και των θανάτων, της ενίσχυσης της διάγνωσης και της επιτήρησης, της επίτευξης ανοσίας του ζωικού κεφαλαίου, της αύξησης της ευαισθητοποίησης για την κουλτούρα των νέων κανόνων.

Την ίδια ημέρα (4 Φεβρουαρίου), ο Πρωθυπουργός Tan Sri Muhyiddin Yassin πραγματοποίησε επίσης μια ειδική ομιλία στο έθνος όπου είπε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Μαλαισίας φθάνει σε ένα σημείο θραύσης. Είπε ότι Covid-19 νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν σχεδόν φτάσει το 100% της ικανότητας και ότι είναι τώρα εξωτερική ανάθεση ιδιωτικά νοσοκομεία για τη θεραπεία Covid-19 ασθενείς μέσω του διατάγματος έκτακτης ανάγκης 2021.

 

Αφήστε μια απάντηση